Centrale termice de bloc, subvenționate de Stat pentru toți bucureștenii!

Centrale termice de bloc, subvenționate de Stat pentru toți bucureștenii!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Încălzirea cu centrală termică pe bază de gaze naturale reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de încălzire a locuinţei. Pentru sectorul rezidenţial, mare consumator de energie termică, încălzirea pe bază de gaze naturale a permis utilizarea unui sistem energetic cu timp de răspuns mic la nevoile utilizatorului. Randamentul unei centrale termice montată într-un apartament de bloc este net superior altor sisteme de încălzire unde sursa de producere a energie se află la mare distanţă de locuinţă.Pierderile de energie pe traseul de distribuţie a agentului termic în cazul centralelor termice sunt mult diminuate datorită distanţelor mici de la sursă la corpurile radiante (calorifere), practic vorbim de câţiva metri de traseu al conductelor.Toate acestea, la care se adaugă multe alte avantaje, independenţa, confortul, fiabilitatea, au poziţionat centralele termice pe bază de gaze naturale pe primele locuri în preferințele utilizatorilor din sectorul rezidenţial care au adoptat această soluţie alternativă la încălzirea centralizată. (sursa: engie.ro)

Cu toate ca energia termică este puternic subvenţioantă în Bucureşti, prin asigurarea unor sume uriașe societății care asigură transportul şi furnizarea energiei termice pentru circa 580.000 de apartamente, gigacaloria are un preţ de facturare foarte mare.

Astfel, luând în calcul costurile foarte mari suportate de către cetățeni cu energia termică, coroborat cu faptul că Bucureștiul este cel mai poluat oraș din România, solicităm subvenționarea centralelor termice de bloc, cu următoarele amendamente:

  • Centralele termice de bloc vor fi montate gratuit de către Primăria Capitalei, exclusiv în blocurile isolate termic;
  • Centralele termice de bloc vor fi eficiente energetic, de generație nouă;
  • Odată cu montarea centralelor de bloc, locuitorii nu vor mai primi subvenții de căldură.

Implică-te!   

Centrale termice de bloc, subvenționate de Stat pentru toți bucureștenii!” este o inițiative legislativă. Pentru a fi supusă dezbaterii, trebuie să strângem cel puțin 100.000 de semnături. Pot fi semnatari ai inițiativei legislative cetățenii români, cu drept de vot. Cetățenii care își manifestă dreptul la initiativă legislativă trebuie să provină din cel puțin un sfert din județele țării, iar în fiecare din aceste județe, respectiv în municipiul București, trebuie să fie înregistrate cel puțin 5.000 de semnături în sprijinul acestei inițiative.

Dacă vrei să te implici în promovarea  inițiative legislative /  vrei  aduci amendamentele textului prezentat, transmite-ne un mesaj prin intermediul secțiunii “Uniți pentru țară” sau pe e-mail, la  contact@votezalina.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *